Doorgronden van patronen, denkwijzen en overtuigingen van jezelf én de organisatie, dat is het doel van de supervisie voor HR professionals. Persoonlijk, verdiepend en verbindend!


Aanpak

In de supervisiebijeenkomsten staan we stil bij de kracht van HR tot verbinden, waarnemen en bespreekbaar maken wat ertoe doet. We kijken naar hoe jij je beweegt als HR professional en wat het effect hiervan is op de omgeving: ‘Wat houd je bezig? Wat zie en voel je in jezelf en in de organisatie gebeuren? Wat doet dat met jou? Hoe maak je dit bespreekbaar?

Als HR professional ben je je eigen instrument. Met je hoofd en met je lijf neem je van alles waar. Soms weet je niet precies waar het over gaat. Maar het gevoel is er en het heeft je iets te zeggen. Je bent vatbaar en ontvankelijk voor wat er in de onderstroom speelt. Dat maakt de HR rol tot een lastige positie. Je staat tussen partijen in. Het is dan ingewikkeld om je eigen plek in te nemen. Om te gaan staan voor waar jij in gelooft. Als systemisch begeleider help ik je ontdekken hoe je dichtbij jezelf kunt blijven en een doorbraak kunt realiseren in vastgelopen situaties. We staan stil bij patronen, waarnemingen en overtuigingen. Zowel in jezelf als in de organisatie waar je werkt. Hoe breng je je gevoel in? Wat doe je als het spannend wordt? Wat is daarvan het effect op je omgeving? Hoe kun je anderen uitnodigen zich ook te uiten?

Deze thema’s behandelen we in een groep van maximaal zes deelnemers tijdens vier HR supervisiebijeenkomsten.


Systemische benadering

Ik werk als begeleider vanuit een systemische invalshoek. Dat houdt in dat ik naar mensen en organisaties kijk als een samenhangend geheel van patronen, overtuigingen, emoties en gedrag. Tijdens de supervisie geef ik een toelichting op het systemisch werk en de drie systemische principes die hieraan te grondslag liggen: plek, ordening en balans. De principes dienen als houvast bij het doorgronden van gedrag en cultuur.

Per bijeenkomst worden twee praktijkcases behandeld. Deze leid ik in met een korte en praktische toelichting op cultuur en gedrag in organisaties. We gaan de cases doorgronden met behulp van onder andere organisatieopstellingen en systemische rake vragen.


Over de begeleider

Mijn naam is Maaike Huisman. Trotse moeder van drie zoons, vriendschapsmens, tennisliefhebber, ontvankelijk, nieuwsgierig en daadkrachtig. Het is mijn drive om mensen volledig tot hun recht te laten komen. Ik houd ervan om door te dringen tot de kern van de zaak en bespreekbaar te maken wat ertoe doet. Ik heb 20 jaar ervaring in het HR vak en ben opgeleid tot coach en systemisch begeleider. Ik werk met oog voor de mens en hart voor de zaak op basis van principes en methoden uit het systemisch werk, deep democracy, corporate antropologie en systemisch transitiemanagement. Ik krijg energie als ik zie dat mensen in beweging komen en in hun eigen licht gaan staan.

Maaike Huisman

Praktische informatie

Aantal bijeenkomsten: 4

Aantal deelnemers: 4 – 6

Locatie: Anker en Kompas, Soestdijkseweg Zuid 249 te BILTHOVEN

Investering: € 330,- excl btw voor vier bijeenkomsten

Data: 30 sept, 17 okt, 6 nov, 28 nov Tijdstip: Van 13.00u tot 16.30u


Aanmelden

Stuur een mail naar: maaike@hubeadvies.nl  onder vermelding van:

  • voor- en achternaam
  • Functienaam
  • Mailadres en telefoonnummer
  • Adresgegevens voor factuur